miercuri, 21 octombrie 2009

Tu ce esti? O cifra sau un om?

In urma cu doua saptamani premierul Emil Boc, actualmente interimar, a hotarat micsorarea plafonului maxim de venituri pe membru de familie pentru subventionarea facturii de incalzire a locuintei de la 615 lei la 425 lei.

Premierul s-a bazat pe o analiza anterioara a Ministerului Muncii. Nota de fundamentare a acestei decizii face referire la conditiile actualei crize economica si la imposibilitatea sustinerii din bugetul actual a tuturor formelor de protectie sociala, la necesitatea reanalizarii conditiilor de eligibilitate, la restrangerea numarului de beneficiari ai prestatiilor sociale, inclusiv ai ajutoarelor pentru incalzirea locuintei.

Gafa este cu atat mai mare cu cat zilele acestea premierul a solicitat Parlamentului sa creasca acest plafon la valoarea anterioara impusa de liberali. Premierul a dovedit inca o data ca pentru el a guverna inseamna doar a aranja niste cifre.

Este o masura, din seria « uite impozitu’, nu e impozitu’ », menite sa umileasca si mai mult publicul tinta al respectivului act normativ.

Ca si in cazul celorlalte masuri confuze ale guvernului Boc, se pare ca ministrii « 2 in 1 » îi privesc pe cetatenii acestei tari ca pe niste simple cifre, statistici daca vreti, uitand ca de fapt vorbim despre oameni, care muncesc, traiesc, platesc impozite, se hranesc, despre oameni care au nevoie de caldura, medicamente, rechizite scolare pentru copii, de imbracaminte.

Sa presupunem ca un functionar ar fi inaintat o nota de fundamentare din care reiese ca sunt prea multi romani, in conditiile actuale de criza. Cum credeti ca ar fi actionat premierul interimar al Romaniei? Tu ce esti? O cifra sau un om?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Noi de mult nu mai suntem decat niste cifre. Noi ca popor nu mai contam. Suntem 20 de milioane de oameni degeaba. DE fapt, nu degeaba.Suntem aici sa le putem umple buzunarele. PE spatele nostru o fac.

cosmin spunea...

Mi-e foarte clar ca D-l BOC nu ma considera decat o cifra, si inca una insignifianta.
E posibil sa-si aduca aminte ca sunt OM prin preajma alegerilor, pentru o scurta perioada de timp, dupa care, redevin aceeasi cifra amarata.
Nu ii pasa de noi, ii pasa de el si de bunastarea celor ce se aseamana cu domia sa!