luni, 25 mai 2009

Muntele, o experienta noua de fiecare data

Activitatea de zi cu zi ne ocupa tot timpul. Din pacate, in ultimul an, zilele de sambata si uneori chiar duminica sunt ocupate de activitati legate de locul de munca sau de partid. In acest fel am cam neglijat mersul la teatru sau la munte, odinioara lucruri absolut normale.
Dupa ceva timp in acest week-end am fost din nou pe munte. Am ales sa fac , impreuna cu cativa prieteni, « ceva creasta » in Piatra Craiului. Dupa un traseu de acomodare in prima zi, seara ne-am cazat la cabana Curmatura, aproape de partea de nord a crestei. Locul este deosebit de frumos oferind o vedere superba asupra Bucegilor, aflati de cealalta parte a vaii.
Parte a Parcului National Piatra Craiului, aceasta cabana este cu adevarat un loc al celor ce doresc sa petreaca o noapte in mijlocul naturii. In jurul sau este un teren protejat pentru campare corturi. De multe ori, campingul este evitat de catre tinerii datorita taxei prea mari de 10 Ron, considerata exagerata. Chiar si asa, in fiecare seara, pe terasa cabanei, se strang zeci de pasionati ai muntelui pentru a-si povesti incercarile prin care au trecut si pentru a-si incarca bateriile pentru traseele urmatoare.
Ceea ce conteaza in acele locuri este sa fii om: sa fii pregatit fizic si psihic pentru bataliile pe care le ai de dus, sa respecti natura si muntele in special, sa fii alaturi de cei ce au aceeasi pasiune ca si tine, sa ai cu cine sa imparti bucuria experientelor montane.
Traseul de a doua zi din creasta a fost unul destul de scurt. Din pacate, anumite probleme fizice ale unui membru din grupul nostru au facut ca, de aceasta data, decizia de a merge in siguranta sa primeze in fata dorintei de a strabate tot ceea ce ne am propus.
Acum, desi am revenit la stresul de zi cu zi din mediul urban, incerc sa gasesc oameni ai muntelui sau mai bine zis oameni pentru care respectul fara de ceilalti si fata de natura sa reprezinte prioritati. Cred ca, in aceasta perioada, fiecare dintre noi trebuie sa isi puna in evidenta latura pozitiva, contribuind astfel la ideea ca, pana la urma, nu banii sau manelele de pe pajistile montane inseamna totul pentru romani.

Niciun comentariu: