marți, 20 ianuarie 2009

Vecine, vrei sa schimbam locurile de parcare ?

Un fost director din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti ne spunea zilele astea pe TV, cu seninatate, ca pentru masinile in leasing nu se mai pot innoi contractele de inchiriere a locurilor de parcare de resedinta, deoarece aceasta este una dintre sugestiile studiului de consultanta privind fluidizarea traficului.
Din nefericire, conform unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti votata pe vremea administratiei Videanu (în martie 2008), începând de anul acesta (2009) nu vor mai avea dreptul să închirieze un loc de parcare de reşedinţă şoferii care vin acasă cu maşinile firmei, cu autoturisme luate în leasing sau care nu au înscrisă în certificatul de înmatriculare adresa pe care e situată parcarea.
Specialistii in domeniu, cu care am discutat acest subiect, nu inteleg beneficiile acestei decizii. Ei sunt de parere ca, practic, se incearca doar un schimb al pozitionarii masinilor, insa pe banii si nervii nostri, as spune eu.
Sunt curios ce se va intampla la noi, in cartierul Militari, unde exista periodic incidente intre proprietarii masinilor pe tema locurilor de parcare. Un vecin care detine o masina in leasing si parcheaza de 20 de ani pe acelasi loc, pentru care plateste taxa la stat, va renunta la acest loc de parcare pentru un altul care are in talonul masinii recent achizitionata adresa locului de parcare ? Ma indoiesc.
Oare daca din studiul firmei de consultanta reiesea ca trebuie sa ne luam masinile in case, primaria ne ar fi cerut acest lucru ? Probabil ca da.
Aceasta hotarare nu face altceva decat sa dea de lucru celor din primariile de sector si sa creeze mari batai de cap vecinilor. Aceasta hotarare arata modul in care se lucreaza la noi: studii de specialitate efectuate pe genunchi.
Cu siguranta utilizatorii masinilor achizitionate in leasing vor gasi o solutie si la acesta problema, probabil un contract de comodat. Ramane de vazut, daca si echipa noua de la P.M.B. va continua acest razboi cu platitorii de taxe si impozite sau va veni cu solutii reale pentru imbunatatirea traficului din Bucuresti.
Domnilor gasiti solutii reale de crestere a numarului de locuri de parcare si nu doar de schimbare a celor ce le ocupa !

Niciun comentariu: