miercuri, 14 ianuarie 2009

Doua zile lucratoare pe an

De ceva vreme incerc sa ma adaptez noului stil de viata aferent muncii mele de deputat. In afara sesiunilor ordinare (doua la numar pe an), deputatii isi exercita mandatul la nivelul birourilor parlamentare din teritoriu, in cazul meu, in cadrul Colegiului 27 - Militari.
Zilele astea am avut doua prioritati : studiul regulamentului de organizare si functionare al Camerei Deputatilor si al Constitutiei Romaniei, iar in paralel am cautat un apartament de inchiriat pentru a-mi muta biroul parlamentar in Militari.
Din studiul asupra regulamentului si constitutiei reiese ca perioadele de lucru in sesiune ordinara au prevazute doar o data de inceput, inceputul lunii februarie respectiv septembrie. Partea nefireasca apare cand se vorbeste despre sfarsitul acestora ; terminarea unei sesiuni este consfintita prin expresii de genul: ” nu poate depasi sfarsitul lunii iunie respectiv decembrie”. Acesta formulare, folosita inclusiv in constitutie, permite ca o sesiune ordinara sa poata dura teoretic si o zi. Oare ce au avut in minte initiatorii textului de lege ?
Nu vreau sa am un serviciu la care sa pot munci 2 zile pe an. Nu mi se pare normal ca pentru salariul pe care il primesc din banii contribuabililor sa lucrez doar cateva luni pe an. Nu mi se pare normal ca un cetatean al tarii sa munceasca mai mult de 8 ore pe zi pentru a se intretine, iar alesii neamului sa beneficieze doar de drepturi si privilegii in schimbul unui program redus.
Noi, cei alesi pentru legislatura 2008-2012 avem obligatia de a ne reprezenta locuitorii colegiilor uninominale. Avem obligatia de a munci. Avem obligatia de a sta de vorba cu locuitorii din colegiu. Avem obligatia de a incerca, prin instrumentele disponibile unui deputat, sa rezolvam din problemele comunitatii.

2 comentarii:

Bursa Zvonurilor Politice spunea...

Coborati in mijlocul oamenilor cand nu aveti ce face.

Anonim spunea...

Felicitari pentru modul cum ganditi,sper sa nu va schimbati nici pe viitor.