luni, 3 noiembrie 2008

Militariul, un cartier uitat de catre primaria de sector

2008, 2 noiembrie...a doua zi de campanie in Colegiul 27-Militari. Astazi eram pe strada Cetatuia, ca in fiecare zi, la discutii cu oamenii. Pe langa problemele stiute cu factura la caldura, cu pensiile, cu mizeria de pe strazi, domnul Danila Ionel, un locuitor din blocul M21, m-a intrebat: „De ce Primaria Sectorului 6 nu face investitii si in aceasta zona? De ce toate investitiile se fac in Drumul Taberei? Noi cei mai amarati nu meritam, ca doar platim si noi taxe?”


Am sa va dau si dumneavoastra acelasi raspuns pe care l-am oferit domnului Danila. Primaria de sector, despre care stiti prea bine ce culoare politica reprezinta, face investitii doar in Drumul Taberei pentru ca acolo candideaza doamna Elena Udrea. PLD are mare nevoie sa obtina multe voturi pentru doamna Udrea. Raspunsul este chiar atat de simplu...toate reabilitarile de strazi, toate locurile de joaca refacute, fantani arteziene, curatenia pe strazi sunt facute pentru un singur nume: Udrea Elena. Cartierul nostru, Militari, este plin de gropi pe strazile din spatele arterelor principale, gasim stalpi de parcare fix pe mijlocul trotuarului, gasim leagane pentru copii legate cu sarma gata sa se rupa, gunoi neridicat pus pe langa posturile de termoficare si tabloul sumbru poate continua. De aceea atunci cand vom merge la vot pe 30 noiembrie, noi, cei din Colegiul 27-Militari trebuie sa ne alegem omul de valoare care sa ne reprezinte pe noi si nu sa reprezinte interesele unui partid.

9 comentarii:

Anonim spunea...

sunt sigura ca oamenii vor avea ochii si mintea deschise la aceste alegeri. Cred ca vor realiza cat e de important sa voteze cel mai bun om pentru a-i reprezenta!

Anonim spunea...

Domnule Pieptea, daca e asa cum spuneti dvs, pot sa va intreb cate strazi din Militari s-au asfaltat / reabilitat cat timp ati fost director adjunct al ADP Sector 6? Puteti numi si alei...

Mihai spunea...

Asa e, cartierul Militari a devenit un "ghetou". Un singur exemplu: "strada fara nume" care e toata aleea din spatele blocului 17, din bd. Iuliu Maniu nr. 55. Fiindca adresa blocului e "bd. Iuliu Maniu nr. 55", aleea respectiva, adica spatele blocului, nu are nici un nume!

Rezultatul e ca aleea respectiva a devenit un imens loc de parcare, ceea ce face ca noi, locatarii care avem ferestrele pe partea aceea, sa nu putem respira decat gaze de esapament... In plus, mizeria se aduna si nimeni nu se ocupa de ea.

Va rog din tot sufletul, d-le Pieptea, daca veti fi ales sa gasiti o solutie buna pentru aceasta zona.

Cornel Pieptea spunea...

Buna ziua. Inainte de a va raspunde concret la intrebare o sa va dau cateva informatii la modul in care functioneaza relatia Director Adjunct(Tehnic) – ADP Sector 6 – Primarie Sector 6 (Primar, Consiliu Local).
Bugetul institutiilor subordonate Consiliului Local Sector 6 ( A.D.P. Sector 6 ) se aproba de consilieri pe baza propunerii inaintate de primarul de sector. Atributiile acestor servicii ( A.D.P., S.P.A.S., S.P.F.P.L., Administratia Scolilor, Politia Comunitara, Directia de Investitii ....) sunt stabilite prin hotarare de cosiliu.
Anual, fiecare directie face o propunere de buget catre directia economica din cadrul primariei de sector. Intrucat aceste solicitari depasesc venitul consolidat al primariei, directia economica dupa consultari cu primarul alcatuieste propunerea de buget pentru anul urmator. In aceste conditii capacitatea conducatorilor de a sustine fundamentarea propunerilor pentru fiecare directie este esentiala in a asigura mijloacele pentru implementarea proiectelor.(incapacitatea conducatorilor de dinainte de 2005 de a atrage fonduuri de la bugetul local au facut ca d.p.d.v. tehnic institutia sa ajunga intrun punct fara viitor, in care fara un program real de investitii pe termen mediu acesta sa nu poata realiza decat lucrari minore cu perioade de garantie reduse ). Din acest punct de vedere trebuie spus ca la momentul preluarii directiei tehnice, situatia era deficitara, toate echipamentele fiind iesite din perioada de functionare normala.
Acesta este si motivul, logic de altfel, pentru care consilierii locali au aprobat anual ca reabilitarile totale sa se faca prin directia de investitii (aceasta avand suficient personal specializat pentru realizarea acestor lucrari cu firme private).
In aceste conditii, dispunand de echipamente neadecvate (reciclator – doar pentru plombe, cu termen de garantie aprox. 1 luna, statie asfalt fara mijloace de transport adecvate tip BA8 – nerezistent traficului rutier, fara utilaje pentru asternere) pentru reabilitatea totala a strazilor lucraril nu au fost efectuate de ADP. ADP a realizat numai lucrari de “plombare” pentru mentinerea caii de rulare a strazilor pana la intrarea in rabilitare totala. Incercarile facute in mandatul meu de Director Adjunct de a face o investitie masiva pentru retehnologizare au fost respinse.
Revenind la comentariul dumneavostra, trebuie sa va comunic ca ADP S6 nu dispune de echipamente pentru realizarea reabilitarilor stradale, motiv pentru care acest lucru se realizeaza prin directia de investitii. ( in acest moment aceasta se afla in cadrul ADPP6 ).
In aceste conditii pot sa va spun ca in perioada cat am fost Director Adjunct am facut tot posibilul ca interventiile pe domeniul public sa acopere tot sectorul, desi trebuie sa spun ca si inainte de venirea mea la ADP, cartierul Drumul Taberei a fost principalul beneficiar al activitatii acestei institutii.
Articolul scris de mine pe blog facea insa referire la o inechitate de distribuire a fondurilor de catre administratia publica locala prin dirijarea acestora catre un alt cartier (unde candideaza doamna Udrea) in detrimentul locuitorilor colegiului 27. In conditiile in care locuitorii sectorului platesc taxe la acelasi nivel, eu ca si cetatean, nu accept ca fondurile sa fie dirijate preferential spre alte zone ale sectorului. Cred ca este si datoria deputatului ce va reprezenta Colegiul 27 sa se lupte pentru binele catetenilor din acest colegiu.

Anonim spunea...

Domnule PIEPTEA, prea o pieptanati!
Ce ati facut in calitate de consilier si vicepresedinte PNL pentru a va pune proiectele (DACA ATI AVUT VREUNUL)in practica.
Pentru ca trecere se pare ca aveti daca privesc la numirile obtinute in consiliile AGA si promovarea la ARR. Cred ca va place mai mult sa vorbiti cu oamenii decit sa initiati un program. AM UITAT! Ati demarat "reorganizarea ADP care continua si in prezent". Ce reorganizare e asta care dureaza un cincinal?
Tot asa de intens vreti sa lucrati si ca deputat? Poate sunt rau, dar DE CE NU VA FACETI EXPLICITE PROIECTELE PENTRU CARE VETI MILITA? Sau nu aveti nici unul si tindeti sa fiti doar una din rotitele masinii de vot din Parlament?
Asa s-ar parea, daca tinem cont de faptul ca spuneti, mereu, ca oamenii au nevoie sa fie ascultati. Corect, dar UNDE VA SINT SOLUTIILE la problemele lor? Altfel, dupa cum va manifestati, cred ca mai bine v-ati deschide un "confesionar".
Nu am nimic cu numele dvs.
Cred insa ca, in loc sa incercati sa oferiti un umar pe care sa poata plinge "vecini dvs", ar trebui sa va transformati numele in renume, abordind "pieptis" problemele pe care nu trebuie sa vi le mai spuna nimeni, daca tot sunteti, de 32 ani, "vecinul nostru".
Nu ati stiut, cind erati la ADP, de nisipul si placile de beton din locurile de joaca pentru copii, tarusii din parcari, leaganele cu lanturi ruginite etc.?
Ele existau si in anii anteriori, dar daca atunci, cind erati pe functii, care v-ar fi permis sa schimbati ceva, nu ati facut nimic, credeti ca veti reusi din Parlament, votind o lege care sa oblige pe cei care conduc ADP-urile sa-si faca treaba pentru care sunt platiti?
Cred ca nu. Nu veti avea timp, intrucit, pe linga sedintele AGA din Bucuresti si Brazi (si se circula greu prin Capitala si pe relatia Ploiesti), precum si comisiile de examinare de la scolile de soferi, va trebui sa faceti fata si plecarilor, "in interes de serviciu", prin nu stiu care insule.
Dar poate a sa va ajute experienta acumulata, in 2000, in functia de consilier (la 24 ani)la Parlamentul Romaniei. Ne puteti spune pe cine ati consiliat si in ce domeniu?
Sinteti iritat de "distribuirea inechitabila a fondurilor locale catre alt cartier in detrimentul locuitorilor colegiului 27".
Corect, dar uitati ca acest colegiu are un "apendice" si in
Drumul Taberei? (Are Guvernul PNL vreo contributie la aceasta delimitare irationala?)Retractati afirmatia pentru ca s-ar putea sa pierdeti voturile obtinute prin publicarea fotografiei de pe "STEAUA".
"FORZA MILITARI"

Anonim spunea...

VA CITEZ:"Cornel Pieptea
Bucuresti, Militari, Romania
Sunt sătul de toţi incapabilii care ne conduc vieţile prin politica. Indiferent de partid, ei sunt peste tot. Consider că sunt un tânăr care are mult de spus."

CORECT! Ati dovedit ca nu sinteti incapabil cind ati reusit sa intrati pe lista ANL pentru cumpararea apartamentului din soseaua Virtutii nr 22, la un pret derizoriu de 32.000 euro si beneficiind de dobinda subventionata (de catre "vecinii" carora le cersiti votul).
Chiar nu va ajunge salariul, cele doua indemnizatii de sedinta, in calitate de membru in consiliile de administratie ale CFR S.A. si ITEC S.A. Brazi (ambele falimentare),precum si banii incasati din activitatea de examinare a soferilor la alte doua societati?
De ce va tineti la secret veniturile, in declaratia de avere, domnule candidat?
Asa veti asigura transparenta activitatii dvs si daca intrati in parlament?
Impartasiti reteta "succesurilor" dvs si altor tineri care nu au unde locui si nu au "valoare" pentru a prinde un loc CA si pe care i-ti dat, probabil, la o parte de pe lista de prioritati, pentru ca nu erau vicepresedinti PNL de "valoare".
Vad cu NU AVETI PREA "MULTE DE SPUS" deoarece ati intrat in "stand by" pe acest blog.
Sper sa reactioneze si "vecinii de cartier" la fel in ziua votului.

Anonim spunea...

D-le anonim eu cred ca dl Pieptea nu-si tine averile la secret cum spui tu, pur si simplu nu le are.Daca ai iesi din anonimat sunt sigura ca te-am descoperi si pe tine pe liste la ANL sau cu cine stie ce venituri.Sunt sigura ca nu mai aveai nevoie de banii pe care i-ai primit ca sa scrii lucrurile acestea.Sper din tot sufletul ca dl. Pieptea sa ajuga acolo unde merita pentru ca lui chiar îi pasa de oameni.

Anonim spunea...

SURPRIZA! Cind "VALOAREA" tace, contraataca ... "VECINII"
Eram convins ca, simtindu-se luat in vizor, "valorosul" nostru deputat va lasa fara raspuns intrebarile pe care I LE-am adresat, abandonind blogul.
Credeam ca isi va schimba tactica, aplicind principiul "ciinii latra, caravana (electorala) trece".
Au intervenit insa sfatuitorii. Dar daca adevaratii vecini, inca nehotariti, s-ar putea gindi la proverbul ca "si tacerea este un raspuns" iar "anonimul ar putea avea dreptate, daca "omul de valoare "tace?
Nu ar fi mai bine ca "opinia publica", indignata de mirsavul "anonim" (platit cu mai multe VILE de la ANL si alte venituri CONFORM FISEI FISCALE), sa-si exprime adeziunea fata de OMUL DE VALOARE?
- Bine spus! Suna adunarea! Ca tot sintem (in) Militari. Am Hotarit! Draga Nelo si voi ceilalti din echipa, care asteptati sa va primiti rasplata (sef de cabinet, consilier, secretara, sofer personal, escorta, numirea in vreun CA, punerea pe lista ANL etc.), daca V-oi fi ales, apucati-va de treaba si convingeti-MI toti "vecinii" ca EU sint ALESUL.
Am toate atu-urile:
-sunt "suficient de inteligent" (cum MA descria cineva), comparativ cu "incapabilii care ne conduc vietile prin politica";
- "am inca multe de spus" pentru ca pina acum n-am apucat sa deschid gura, nici macar privitor la proiectele mele;
- stiu sa-MI tin gura si nu vorbesc neintrebat (nu o fac nici cind sint "somat" sa raspund la partile lipsa din CV-ul MEU);
- am harul sa-mi ascult aproapele(desi, poate, mai bine MA faceam preot) si cred ca ar trebui sa propun o lege pentru administratia locala de a angaja "oameni care sa-i asculte pe cetatenii care au probleme". Nu are importanta daca se si rezolva ceva din of-urile lor. Trebuie doar sa le dea speranta. EU asa am procedat si am ajuns departe.
- stiu sa-MI rasplatesc binefacatorii (ati vazut ce cotizatie achit) si voi avea grija si de voi;
- am destula experienta pentru a juca pe orice post in parlament (inclusiv la echipa de fotbal). Am acumulat-o la cele 8 locuri de munca de pina acum. Daca n-am mai putut merge pe cararile patriei, am zis ca mai bine ma plimb dintr-un loc in altul (pe la sedintele CA);
- sint foarte fotogenic. Ati vazut ce bine dau in pozele cu cei mici? (E adevarat ca aici l-am copiat pe Presedintele Basescu). Va dati seama ca si acestia i-MI vor da voturile lor peste 4 ani, amintindu-si ca un "om de valoare" le-a strins mina?;
- nu au cu ce sa se lege de trecutul meu. Pe unde am fost n-am lasat nici o urma.
Asa ca, draga NELO si bravii mei "vecini", apucati-va de treaba si intr-o ora sa vad postarile voastre la toate "minciunile" pe care le scrie "anonimul" ala.
Este drept ca am facut eroarea de a-i raspunde, la a doua lui interventie, ca "este bine documentat", dar mi-am pus putina cenusa in cap iar uitarea este omeneasca.
Iar cei care nu aveti loc la calculator, dati fuga si mai raspinditi niste materiale (ca are balta ... valoare).
Nu uitati sloganul: "NICI O ZI FARA PIEPT DE VALOARE,... in cutia postala".
Vedeti ce destept sint?! Cine poate sa calculeze cite pliante am distribuit? N-au decit sa-i monitorizeze pe aia care apar la TV sau inpresa scrisa.

PS. Pentru "doamna NELA".
Hotariti-va daca imi spuneti "domnule" sau "TU".
(Apropo, de unde stie "vecinul" ca sinteti doamna? Faceti parte din aceeasi echipa, ori bateti cu ambele miini?)

Anonim spunea...

PENTRU CEI "CUCERITI" DE DL. PIEPTEA si cei care considera ca fabulez

-nu aveti decit sa cautati pe internet, in "google", tastind ‘pieptea cornel 1760609’ (este prima parte a cnp-ului sau) pentru a vedea cotizatiile PNL publicate in monitorul oficial nr 268/4.IV.2008. La pozitia 170 figureaza "valorosul" nostru candidat, cu suma de 15.000 RON, cotizatie de partid, in anul 2007.
Cine isi permite sa faca asemenea "pomeni", daca nu spera ca le va recupera, ulterior, INZECIT?
- tastati ‘primaria sector 6’ si selectati ‘informatii publice’, apoi ‘declaratii avere’, ‘consilieri’, ‘2007’ si ‘2006’ si-l veti gasiti pe dl Pieptea.
Veti vedea apartamentul din Virtutii pentru 32000 euro, conturile bancare, datoriile si locurile de unde a incasat, in 2007, venituri “conform fisei fiscale” (or fi confidentiale, dar provin din bani publici). Faceti si corelarea datorii/conturi/ venituri. Desi pentru 2006 nu declara ca are imprumut, recunoste acest fapt in discutia cu mine.

- pentru a vedea concret cit a incasat trebuie sa cautati alte persoane din CA-urile in care activeaza sau alt consilier local de la sectorul 6.

Deci tastati:
-‘stoina cristian avere’ si-i veti gasi colegul de CA din CFR infrastructura, cu venituri de 12980 ron pentru perioada ianuarie-septembrie 2008. ALTII pot declara si pentru acest an, PIEPTEA isi clameaza doar corectitudinea.
- 'primaria sector 6' si selectati 'informatii publice' apoi 'declaratii avere' 'consilieri', '2007' si 'Comanici Ancuta', care declara 7034 ron/2007 (cinste ei, pentru ca altii, inclusiv NEDELCU MARIANA-candidat PDL tot in colegiu 27, procedeaza in stilul PIEPTEA).
- 'primaria sector 1' si selectati 'consilieri 2004-2008' si 'costescu Ioana', (colega de CA la ITEC Brazi cu bravul nostru candidat), care declara, pentru 2007 un venit de aprox. 7500 ron. (acum nu se deschide site-ul pentru a trece suma exacta).
-'ANL ridica in secret un cartier pentru demnitari', publicat de Cotidianul la 16.07.2007 si veti gasi date despre apartamentul vecinului nostru de "valoare", precum si alti pomanagii: STELIAN NEGREA-consilier ANAF si LUKACS VILMOS-presedinte si director general al Companiei Nationale de Investitii. Si ei sint PNL-isti de "valoare".
Se spune ca au fost de 3 ori mai multi solicitanti decit numarul apartamentelor din bloc. Dl PIEPTEA trebuia insa sa-si recupereze cotizatia de partid, pe spatele celor fara "valoare".

Vad ca recent si-a completat si rubrica oferita candidatilor de catre "ziare.ro", insa nici acum nu raspunde concret la intrebarile
adresate.

Mai am o intrebare pentru dl Pieptea.
Tatal dumneavostra detine un apartament si in Calea Apeductului nr 11, bloc A4a, sect 6, unde este instalat un post telefonic tot pe numele Pieptea Constantin, ca si in blocul in care aveti sediul de campanie (Partizanilor nr 4, bl M3, sc 2,et 7)?
Sa fie, oare, o simpla coincidenta de nume?