miercuri, 5 noiembrie 2008

In mijlocul oamenilorZilele acestea am facut multe deplasari pe strazile din Colegiul 27- Militari, unde am stat de vorba cu oamenii. Pentru mine conteaza sa aflu de la ei problemele , ascultandu-i, si, mai important, sa incerc sa le rezolv. Reactia oamenilor a fost una buna. Au fost incantati de faptul ca au in mijlocul lor un candidat tanar, crescut in Militari si caruia ii pasa. Foarte multi mi-au spus ca sunt singurul care a venit in mijlocul lor pe strazile din cartier si care i-a ascultat.

Mi-au spus ca apreciaza faptul ca exista cineva care vine sa ii asculte. Macar atat. Le-am spus ca incerc sa le rezolv problemele, dar sunt si ei constienti ca multe dintre ele nu tin de un singur om. Stiu ca Militariul este un cartier deja uitat de Primaria sector 6. Dar sunt multumiti ca vine un un candidat, singurul de altfel, care este dispus sa ii asculte. Oamenii simt nevoia sa isi impartaseasca problemele, sa vorbeasca, sa se planga, in speranta ca cineva ii va ajuta. Pentru multe dintre problemele lor, am facut sesizari si fac presiuni catre administratia locala in continuare.

Ies mult in mijlocul oamenilor din cartierul Militari. Sunt aproape de ei. Ii ascult si ii inteleg. O vorba buna conteaza mai mult decat orice campanie electorala cu vorbe mari, promisiuni, mici si bere.

7 comentarii:

Botosaneni.ro spunea...

Domnul candidat.... Vreau si eu lista de candidati din colegiul 27 ca sa-mi fac o idee cam intre cine am de ales...

Pana acum m-am ingrozit... Numai anonimi... Cred ca as putea sa candidez si eu... Pun pariu ca nu sunteti mai cunoscut decat mine in Colegiu 27:)))))

GLUMEAM;))))

calin radulescu (ca_radulescu@yahoo.com)

Andreea spunea...

Anonimatul e discutabil. Poate s acandideze intr-adevar cine vrea. Ideea e sa indeplineasca anumite conditii cerute de lege si sa vina cu ceva constructiv.

Andreea L. spunea...

Domnule Radulescu,

V-ati gandit ca anonimii astia de care va ingroziti nu au avut o sansa de a se afirma pana acum din pricina ca unii ca dumneavoastra au tooooot votat in parlament niste lichele securiste dar..."ne-anonime"?

M-am ingrozit si eu...dar de ignoranta unora...

Anonim spunea...

VA CITEZ:"Cornel Pieptea
Bucuresti, Militari, Romania
Sunt sătul de toţi incapabilii care ne conduc vieţile prin politica. Indiferent de partid, ei sunt peste tot. Consider că sunt un tânăr care are mult de spus."

CORECT! Ati dovedit ca nu sinteti incapabil cind ati reusit sa intrati pe lista ANL pentru cumpararea apartamentului din soseaua Virtutii nr 22, la un pret derizoriu de 32.000 euro si beneficiind de dobinda subventionata (de catre "vecinii" carora le cersiti votul).
Chiar nu va ajunge salariul, cele doua indemnizatii de sedinta, in calitate de membru in consiliile de administratie ale CFR S.A. si ITEC S.A. Brazi (ambele falimentare),precum si banii incasati din activitatea de examinare a soferilor la alte doua societati?
De ce va tineti la secret veniturile, in declaratia de avere, domnule candidat?
Asa veti asigura transparenta activitatii dvs si daca intrati in parlament?
Impartasiti reteta "succesurilor" dvs si altor tineri care nu au unde locui si nu au "valoare" pentru a prinde un loc CA si pe care i-ti dat, probabil, la o parte de pe lista de prioritati, pentru ca nu erau vicepresedinti PNL de "valoare".
Vad cu NU AVETI PREA "MULTE DE SPUS" deoarece ati intrat in "stand by" pe acest blog.
Sper sa reactioneze si "vecinii de cartier" la fel in ziua votului.

nela spunea...

D-le anonim eu cred ca dl Pieptea nu-si tine averile la secret cum spui tu, pur si simplu nu le are.Daca ai iesi din anonimat sunt sigura ca te-am descoperi si pe tine pe liste la ANL sau cu cine stie ce venituri.Sunt sigura ca nu mai aveai nevoie de banii pe care i-ai primit ca sa scrii lucrurile acestea.Sper din tot sufletul ca dl. Pieptea sa ajuga acolo unde merita pentru ca lui chiar îi pasa de oameni.

Anonim spunea...

SURPRIZA! Cind "VALOAREA" tace, contraataca ... "VECINII"
Eram convins ca, simtindu-se luat in vizor, "valorosul" nostru deputat va lasa fara raspuns intrebarile pe care I LE-am adresat, abandonind blogul.
Credeam ca isi va schimba tactica, aplicind principiul "ciinii latra, caravana (electorala) trece".
Au intervenit insa sfatuitorii. Dar daca adevaratii vecini, inca nehotariti, s-ar putea gindi la proverbul ca "si tacerea este un raspuns" iar "anonimul ar putea avea dreptate, daca "omul de valoare "tace?
Nu ar fi mai bine ca "opinia publica", indignata de mirsavul "anonim" (platit cu mai multe VILE de la ANL si alte venituri CONFORM FISEI FISCALE), sa-si exprime adeziunea fata de OMUL DE VALOARE?
- Bine spus! Suna adunarea! Ca tot sintem (in) Militari. Am Hotarit! Draga Nelo si voi ceilalti din echipa, care asteptati sa va primiti rasplata (sef de cabinet, consilier, secretara, sofer personal, escorta, numirea in vreun CA, punerea pe lista ANL etc.), daca V-oi fi ales, apucati-va de treaba si convingeti-MI toti "vecinii" ca EU sint ALESUL.
Am toate atu-urile:
-sunt "suficient de inteligent" (cum MA descria cineva), comparativ cu "incapabilii care ne conduc vietile prin politica";
- "am inca multe de spus" pentru ca pina acum n-am apucat sa deschid gura, nici macar privitor la proiectele mele;
- stiu sa-MI tin gura si nu vorbesc neintrebat (nu o fac nici cind sint "somat" sa raspund la partile lipsa din CV-ul MEU);
- am harul sa-mi ascult aproapele(desi, poate, mai bine MA faceam preot) si cred ca ar trebui sa propun o lege pentru administratia locala de a angaja "oameni care sa-i asculte pe cetatenii care au probleme". Nu are importanta daca se si rezolva ceva din of-urile lor. Trebuie doar sa le dea speranta. EU asa am procedat si am ajuns departe.
- stiu sa-MI rasplatesc binefacatorii (ati vazut ce cotizatie achit) si voi avea grija si de voi;
- am destula experienta pentru a juca pe orice post in parlament (inclusiv la echipa de fotbal). Am acumulat-o la cele 8 locuri de munca de pina acum. Daca n-am mai putut merge pe cararile patriei, am zis ca mai bine ma plimb dintr-un loc in altul (pe la sedintele CA);
- sint foarte fotogenic. Ati vazut ce bine dau in pozele cu cei mici? (E adevarat ca aici l-am copiat pe Presedintele Basescu). Va dati seama ca si acestia i-MI vor da voturile lor peste 4 ani, amintindu-si ca un "om de valoare" le-a strins mina?;
- nu au cu ce sa se lege de trecutul meu. Pe unde am fost n-am lasat nici o urma.
Asa ca, draga NELO si bravii mei "vecini", apucati-va de treaba si intr-o ora sa vad postarile voastre la toate "minciunile" pe care le scrie "anonimul" ala.
Este drept ca am facut eroarea de a-i raspunde, la a doua lui interventie, ca "este bine documentat", dar mi-am pus putina cenusa in cap iar uitarea este omeneasca.
Iar cei care nu aveti loc la calculator, dati fuga si mai raspinditi niste materiale (ca are balta ... valoare).
Nu uitati sloganul: "NICI O ZI FARA PIEPT DE VALOARE,... in cutia postala".
Vedeti ce destept sint?! Cine poate sa calculeze cite pliante am distribuit? N-au decit sa-i monitorizeze pe aia care apar la TV sau inpresa scrisa.

PS. Pentru "doamna NELA".
Hotariti-va daca imi spuneti "domnule" sau "TU".
(Apropo, de unde stie "vecinul" ca sinteti doamna? Faceti parte din aceeasi echipa, ori bateti cu ambele miini?)

Anonim spunea...

PENTRU CEI "CUCERITI" DE DL. PIEPTEA si cei care considera ca fabulez

-nu aveti decit sa cautati pe internet, in "google", tastind ‘pieptea cornel 1760609’ (este prima parte a cnp-ului sau) pentru a vedea cotizatiile PNL publicate in monitorul oficial nr 268/4.IV.2008. La pozitia 170 figureaza "valorosul" nostru candidat, cu suma de 15.000 RON, cotizatie de partid, in anul 2007.
Cine isi permite sa faca asemenea "pomeni", daca nu spera ca le va recupera, ulterior, INZECIT?
- tastati ‘primaria sector 6’ si selectati ‘informatii publice’, apoi ‘declaratii avere’, ‘consilieri’, ‘2007’ si ‘2006’ si-l veti gasiti pe dl Pieptea.
Veti vedea apartamentul din Virtutii pentru 32000 euro, conturile bancare, datoriile si locurile de unde a incasat, in 2007, venituri “conform fisei fiscale” (or fi confidentiale, dar provin din bani publici). Faceti si corelarea datorii/conturi/ venituri. Desi pentru 2006 nu declara ca are imprumut, recunoste acest fapt in discutia cu mine.

- pentru a vedea concret cit a incasat trebuie sa cautati alte persoane din CA-urile in care activeaza sau alt consilier local de la sectorul 6.

Deci tastati:
-‘stoina cristian avere’ si-i veti gasi colegul de CA din CFR infrastructura, cu venituri de 12980 ron pentru perioada ianuarie-septembrie 2008. ALTII pot declara si pentru acest an, PIEPTEA isi clameaza doar corectitudinea.
- 'primaria sector 6' si selectati 'informatii publice' apoi 'declaratii avere' 'consilieri', '2007' si 'Comanici Ancuta', care declara 7034 ron/2007 (cinste ei, pentru ca altii, inclusiv NEDELCU MARIANA-candidat PDL tot in colegiu 27, procedeaza in stilul PIEPTEA).
- 'primaria sector 1' si selectati 'consilieri 2004-2008' si 'costescu Ioana', (colega de CA la ITEC Brazi cu bravul nostru candidat), care declara, pentru 2007 un venit de aprox. 7500 ron. (acum nu se deschide site-ul pentru a trece suma exacta).
-'ANL ridica in secret un cartier pentru demnitari', publicat de Cotidianul la 16.07.2007 si veti gasi date despre apartamentul vecinului nostru de "valoare", precum si alti pomanagii: STELIAN NEGREA-consilier ANAF si LUKACS VILMOS-presedinte si director general al Companiei Nationale de Investitii. Si ei sint PNL-isti de "valoare".
Se spune ca au fost de 3 ori mai multi solicitanti decit numarul apartamentelor din bloc. Dl PIEPTEA trebuia insa sa-si recupereze cotizatia de partid, pe spatele celor fara "valoare".

Vad ca recent si-a completat si rubrica oferita candidatilor de catre "ziare.ro", insa nici acum nu raspunde concret la intrebarile
adresate.

Mai am o intrebare pentru dl Pieptea.
Tatal dumneavostra detine un apartament si in Calea Apeductului nr 11, bloc A4a, sect 6, unde este instalat un post telefonic tot pe numele Pieptea Constantin, ca si in blocul in care aveti sediul de campanie (Partizanilor nr 4, bl M3, sc 2,et 7)?
Sa fie, oare, o simpla coincidenta de nume?