vineri, 10 octombrie 2008

Primaria Municipiului Bucuresti isi bate joc de cetateni!

Ieri am fost pe teren sa vorbesc cu oamenii din zona bulevardelor Virtutii si Uverturii. Subiectele abordate au fost cele de zi cu zi: lipsa spatiilor verzi, a parcurilor pentru copii, multimea cainilor fara stapan, terenuri revendicate care iau din spatiul destinat copiilor.

La un loc de joaca observ o doamna foarte incantata de baietelul care facea ,cu greu, primii pasi . Intru in vorba cu dansa si imi spune ca in curand va putea urca si scari (baietelul, bineinteles). Aflu ca baietelul are aproape 2 ani. Doamna imi arata spre rucsacul in care avea imbracamintea si jucariile copilului si , enervata, ma intreaba : « Stiti cum este sa urci zi de zi pana la etajul 8 cu copilul in brate si cu bagajele in spate ? » . Normal, ii raspund ca nu, si incerc sa aflu de ce nu folosesc liftul.

Ma asteptam sa aflu ca vina apartine vecinilor care nu au platit intretinerea etc. Dar surpriza : doamna locuieste intr-un bloc de 8 etaje construit de Primaria Municipiului Bucuresti care nu are lift. De fapt are, dar PMB nu a platit catre constructor facturile aferente si, practic, locatarii nu au beneficiat niciodata de lift desi, dupa ce asociatia a actionat in instanta PMB , facturile trebuiau sa fie platite.

Din cauza faptului ca judecatoria a « omis« sa dea un termen de plata a facturilor si PMB intarzie din acest motiv, aproape 30 de familii urca si coboara scari.

Inchei discutia despre celebrul bloc R4A de pe strada Calea Apeductului nr.1 prin a promite ca voi reveni si cu un punct de vedere al noului primar general. Pentru ca ceea ce se intampla este inadmisibil!

Ganditi-va la o femeie de 65 de ani care isi ia nepotelul de la scoala, face si cumparaturi si urca pana la etajul 8 cu rucsacul cu cumparaturi in spate, nepotelul in brate si geanta pe umar! Si este o imagine cat se poate de reala care mi-a fost zugravita de doamna ce mi-a sesizat problema.
Dupa aceasta discutie am plecat spre casa, convins o data in plus ca este nevoie de un om apropiat cetatenilor pentru a le rezolva problemele.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Pieptea, ati putea, va rog, sa detaliati strategia dvs
pentru a). cresterea locurilor de munca si b). a ofertei reale de apartamente? Multumesc,

Cornel Pieptea spunea...

In urma cu patru ani mesajul ”in 2008 vom avea cu 600.000 locuri de munca mai mult ” era considerat doar mesaj electoral. Astazi, datorita politicilor economice liberale promovate de guvernul Tariceanu, acest lucru este deja realizat.
Principalele puncte sustinute :
• Mentinerea cotei unice de 16% pentru impozitul pe venit si impozitul pe profit ( a dus la scăderea impozitelor plătite de către agenţii economici şi de către populaţie şi a contribuit la sporirea veniturilor românilor).
• Cresterea investiţiilor (un efect în lanţ: noi locuri de muncă, salarii mai mari, un trai mai decent pentru pensionari).
• Reducerea contributiei la asigurarile sociale.

Pentru urmatorii 4 ani, volumul investiţiilor şi nivelul ridicat al creşterii economice vor avea ca rezultat crearea de noi locuri de muncă, astfel încât numărul mediu de salariaţi să se majoreze cu cel puţin 500.000 de persoane. Acest lucru se poate face doar urmand programul de guvernare liberal 2008-2012 existent la urmatoarea adresa http://www.pnl.ro/Public/cat/29/Program-de-guvernare.html.
Referitor la oferta de apartamente aceasta este reglata de piata libera. Consider ca interventia statului prin subventionarea costurilor trebuie facuta numai pentru anumite categorii defavorizate si pentru tineri.