marți, 27 martie 2012

Adevarul despre reabilitarea gratuita a blocurilor din sectorul 6

De mai bine de o lună, observăm cum Primăria sectorului 6 a intrat în febra reabilitării termice a blocurilor. În calitate de membru al Partidului Naţional Liberal, vreau să le mulţumesc colegilor mei de partid din Consiliul Local sector 6 care au susţinut adoptarea acestei hotărâri.

Practic, după mai multe luni de amânare pricinuită de incompetenţa unor funcţionari publici menţinuţi în funcţie de PDL, Consiliul Local al sectorului 6 a aprobat prin hotărârea nr. 167 din 15.12.2011, propunerea de scutire a asociaţiilor de proprietari de la plata contribuţiei proprii în cuantum de 20% din valoarea lucrării. Astfel, această cotă a fost preluată în totalitate de către bugetul local sector 6.

Din păcate, hotărârea a fost adoptată cu mare întârziere, din această cauză, sectorul nostru fiind cu mult în urma celorlalte sectoare ale Capitalei la capitolul reabilitare termică. Totodată este regretabil faptul că Primăria încearcă acum, cu câteva luni înainte de alegeri, să dea senzaţia că recuperează timpul pierdut. Din această cauză, lucrările efectuate acum în mare viteză, sunt susceptibile a avea vicii serioase de calitate şi siguranţă, unicul scop fiind acela de a pune ceva la capitolul realizări ale actualei administraţii locale.

De asemenea, reabilitarea termică a blocurilor din sector ar fi trebuit să se realizeze în condiţii de transparenţă totală, lucru care nu se întâmplă. Modul în care au fost alese imobilele incluse în proiect rămâne o necunoscută pentru oamenii din sector, existând semnale puternice care confirmă că realizarea lucrărilor se face în schimbul voturilor la alegerile locale din iunie.

Preţurile practicate, mai mari cu 61% decât standardele normale de cost, cresc sumele plătite către câştigătorii licitaţiilor cu zeci de milioane de euro. Aceşti bani irosiţi înseamnă privarea a câtorva mii de familii din sectorul nostru de avantajele programului de reabilitare termică.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Inteleg perfect faptul ca acum, cu putin timp inainte de alegeri trebuie sa aruncati cu noroi in primarul in functie, dar serios, atat de lipsiti de demnitate sunteti? Daca vreti sa demonstrati ceva, daca vreti ca lumea sa va cunoasca, realizati ceva si aratati lumii, nu trebuie sa aratati ce a facut altul gresit pentru ca orice om greseste. Primarul a avut binevointa si ea este binevenita, dar nu trebuie acuzat pentru faptul ca nu a iesit cum vor unii, trebuie felicitat pentru faptul ca a incercat sa faca ceva. Sper ca o sa intelegeti ceva din mesajul meu. Cu stima.

Cornel Pieptea spunea...

La fel de bine ca si dumneavoastra, si eu inteleg ca au inceput actiunile de precampanie. Observ si apreciez implicarea lucratorilor pe net ai PDL-ului. Cat priveste actiunea de reabilitare termica, imi permit sa va sesizez urmatorul aspect: numele primarului dumneavoastra favorit nu apare in articol. Sper sa fiti in stare sa intelegeti aceasta prima parte a mesajului meu. Eu am vorbit doar despre modul in care PDL a inteles sa mentina in functie niste functionari incompetenti care au blocat mai multe luni adoptarea acestei hotarari de consiliu. De asemenea am tras un semnal de alarma in privinta costurilor mult prea mari, fata de preturile pietei libere, de realizare a lucrarilor. Graba lucrarilor genereaza vicii de constructie care pot avea efecte inclusiv asupra integritatii trecatorilor de pe langa blocuri. In final va reamintesc ca Primaria sectorului 6 executa ordinele Consiliului Local, iar in acest consiliu, reprezentantii PNL au sustinut hotararea in cauza. Sper sa puteti intelege ceva din mesajul meu. Cu o si mai mare stima.

Cornel Pieptea spunea...

Apropo: mi-as dori ca primarii sectorului nostru sa incerce sa isi arate BUNAVOINTA pe banii lor personali in lucrari care costa de cateva ori mai mult decat pretul pietei. Daca gresesc, sa greseasca pe banii lor si nu pe cei ai oamenilor de buna credinta care isi platesc impozitele. Daca dumneavoastra permiteti statului sa va ofere o lucrare proasta, la un pret mare si apoi la iarna sa va bage iar mana in buzunar pentru caldura, e strict alegerea dumneavoastra.

von Tepes spunea...

Buna seara, doamna/domnisoara/domn Anonim.
Sunt incintat de forma, continutul si ideile pe care le prezentati in mesajul dvs. Mi-a adus o vie si dorita satisfactie. Cu sinceritate va marturisesc, asteptam un astfel de mesaj, eram convins ca acesta va apare, astfel si sub o astfel de „semnatura”. Recunosc, ma sufoca invidia, in fata declaratiei principale cu care ati deschis raspunsul dvs. „inteleg perfect faptul ca...” Si, ca sa va intorc doar retoric afirmatia cu iz de intrebare „dar serios, atit de lipsit de demnitate sunteti ?” Serios d/d/d/ Anonim asa sunteti ? Va intreb desigur pt ca, mie asa imi dovediti ! Si, poate, poate, nu sunteti asa...Cine stie, eu nu sunt stapinul adevarului, poate fi cineva ?! Va rog sa ne explicati, dvs. si alti membrii ai echipei/grupului dvs., daca se poate si cu unul din liderii pe care ii aveti, de ce nu trebuie sa fie aratat „ce a facut altul gresit, pentru ca orice om greseste” ? adica si eu, si dl. Pieptea, si fratele meu si mama sotiei mele, si unchiul asociatului meu, poate si alte persoane din conducerea de partid si de stat, fiind oameni, pot gresi ! Asta se poate sa nu prea convina celor care semneaza pontajul si statele de salarii ale celor care au si ei familii si facturi de platit, si .... care momentan au o functie si o responsabilitate de a face cam ce scrie sub mesajul d/d/d Anonim. Ce sa inteleg, criticati critica, nu faptul criticat ? Eu maninc multa cacao zilnic si... daca imi puneti palma pe gura , va murdariti! Una din sursele pentru care se platesc salarii babane, persoanelor de genul,functia si cu responsabilitatile „Anonim” e si diferenta mare dintre pretul real platit si cel facturat de Primarie S 6. Deci, cit timp se face reabilitare pe bani de bani mari, aveti grija sa nu gresiti iar (ca de citeva ori in mesajul dvs.) d/d/d Anonim, ca...va lasa altul fara caramida primita pt acest articolas subtire rau. Am o oferta pt seful sefului dvs. Hai sa ne intrecem, voi cu echipa voastra pe o parte si eu singur. Hai sa ne intilnim la o confluenta de idei, ca vorba’ „ si banii vostri merg” sa stie partidul pe ce arunca banii din lucrari publice neexecutate si facturate, pe licitatii cu tricouri, sepci si genti neinscriptionate (de la min turismului si deszvoltarii), reabilitare termica, etc.
D/D/D Anonim, primarul in functie Poteras, ne-a invitat la discutii si ne-a cerut voturi (inclusiv inscrierea in partid) in schimbul reabilitarii termice si a unor lucrari de interes local. Pot depune si marturie, sub juramint, daca mi se cere sau sunt rugat, sau invitat de un organ al statului de drept pentru o informare sau completare la vreun dosar. Ca stii si dumneata, dl Poteras are dosare penale, cu care e tinut ” in cercul strimt, unde norocul ii petrece” (nu spun sursa ca poate, prezenta la scoala la Luceafarul nu e corespunzatoare si nu vreau sa jignesc). Asa ca daca stii dumneata, unde pot decrara oficial si poti sa ma indrumi, te rog, asta ca sa se vada ca sprijini d/d/d Anonim. Si astfel, sa nu fie probleme la incasarea drepturilor banesti cu care sunt...... unii rasplatiti pentru, cum scriai dumneata ca ”inteleg perfect”.
Poate, poate, nu se stie, ca doar viata e plina de suisuri si de coborisuri, alta data o sa fii dumneata cel din a carui munca si salariu, va lua o parte dl Poteras, o alta parte alte servicii si persoane apropiate, o alta parte alti membri din sistem(-ul vostru), si.... acasa pt tine, poate daca ai si copii sa-ti ramina .... calculeza dumneata, ca banuiesc ca cind faci aritmetica pe bani te pricepi, ca doar incasezi. Altfel, ti-am facut o invitatie, sper ca nu va e frica de ea, ca asa s-ar intelege daca te opresti aici, si e pacat zau, voi o armata si eu un „single”. Chiar ma gindesc...pe ce mai da banii partidul daca nu pe d/d/d Anonim. Ce mai scriai acolo ca „ primarul nu trebuie acuzat „ ? Serios ? Da, cine sa-l acuze ? Cei care sunt amenintati ca ramin pe drumuri daca nu-l voteaza ? Fii te rog mai explicit, hai ca nu e greu, zau!

Anonim spunea...

buna ziua! pe cand putem avea acces si noi la lista blocurilor ce urmeaza a fi reabilitate in anul 2012 in sectorul 6? Pe site apare doar lista din anul 2011 desi a trecut un sfert din anul 2012?

Anonim spunea...

ma refer la site-ul primariei sectorului 6

Cornel Pieptea spunea...

In urma sedintei de ieri a Consiliului Local sector 6, au fost aprobate spre a intra in programul de reabilitare 56 de blocuri. Lista o puteti consulta la urmatoarea adresa de internet:
http://www.primarie6.ro/uploaded_files/Anexa%20la%20HCL%20indicatori%20etapa%202%20var%201%20din%2023.02.2012.pdf

Anonim spunea...

va multumesc pentru raspuns. Dar am inteles ca vor fi doua pachete de cate 56 de blocuri pentru anul 2012

Emi spunea...

La un articol cu titlul ”Adevarul despre reabilitarea gratuita a blocurilor din sectorul 6” ma asteptam ca temele ca ”transparență” si ”sumele cheltuite” (adica banii furati) să fie in prim plan, nu cum PNL a sustinut aceasta initiativa de laudat bla bla bla. Nu contest ideea de utilitatea economica si ecologica a reabilitarii blocurilor. Insa orice initiativa a unei administratii publice este de CONDAMNAT atata timp cat castigurile rezultate in urma ei sunt mai mici decat pierderile. In cazul reabilitarii blocurilor din sectorul 6, PIERDERILE sunt MUUUULT mai mari decat CASTIGURILE (de ordinul zecilor de milioane de euro - bani furati de Poteras și ai lui). Deci aceasta initiativa, in aceste conditii in care se desfasoara toata treaba in prezent, este o batjocura la adresa cetatenilor sectorului 6 si o furaciune maxima.

Cititi mai multe pe blogul ceicunoi, la urmatoarele linkuri:

http://ceicunoi.wordpress.com/2012/04/04/coruptie-la-reabilitarea-termica-a-blocurilor-in-sectorul-6-termoizolare-apartament-casa-pol27/

http://ceicunoi.wordpress.com/jos-poteras/

Multumesc.