Situația mașinilor abandonate pe domeniul public sau privat al statului este o temă pe care am abordat-o cu autoritățile locale ale sectorului 6 în mai multe cazuri. Date fiind lipsa cronică a locurilor de parcare și ridicarea intensivă a autoturismelor parcate neregulamentar pe raza sectorului 6, am solicitat Primăriei să intensifice în paralel demersurile de ridicare a autoturismelor abandonate sau fără stăpân.
Întrucât am observat că ritmul de ridicare al mașinilor abandonate este practic inexistent, am solicitat primarului Poteraș să îmi transmită situația referitoare la acest subiect pe ultimii doi ani. Nu mare mi-a fost surpriza să constat că din circa 650 de autovehicule identificate ca fiind abandonate au fost ridicate doar...66, iar acest rezultat remarcabil s-a produs în doar doi ani.
Incredibil de puțin, scuza autorităților fiind termenele legale îndelungate ce trebuie îndeplinite pentru a identifica, înștiința proprietarii și a ridica efectiv mașinile. În răspunsul semnat de către directorul general al Poliției Locale sector 6, termenele legale menționate fac referire la aproximativ 20 de zile lucrătoare. În același răspuns oficial, se avansează ca durată efectivă, de la indentificarea până la ridicarea autovehiculului, nici mai mult nici mai puțin de 1 an de zile.
Cu toate acestea, autoritățile nu sunt total de condamnat deoarece în condițiile actuale ale legii, în orice moment al desfășurării procedurii de ridicare, proprietarul își poate muta mașina. Asta înseamnă că procedura se poate relua la nesfârșit, schimbându-se doar locurile de parcare ocupate.
Un comentariu:
Pai este normal sa ridice asa putine, pentru ca este mult mai profitabil sa jupoi posesorii de automobile parcate mai mult sau mai putin legal. Daca s-ar elibera 650 de locuri de parcare, cum s-ar mai face bani frumosi din ridicarile de masini utilizate? Sau cum s-ar mai justifica investitiile in parcarile "inteligente" cu preturi triplate.
Trimiteți un comentariu