luni, 7 noiembrie 2011

Guvernul baga mana in buzunarul populatiei sarace!

Ordonanța de urgență privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece va ajunge în dezbaterea comisiei de administrație publică din cadrul Camerei Deputaților săptămâna aceasta. Practic prin ordonanța în cauză sunt eliminate compensările acordate din bugetul de stat pentru producerea energiei termice. Acest fapt va conduce la o majorare a prețului energiei termice furnizată populației.

Guvernanții consideră că persoanele care au un venit net mediu lunar pe membru de familie de peste 786 lei se pot descurca fără ajutor pentru energie termică. De asemenea prețul gigacaloriei este foarte probabil să se dubleze față de anul trecut. Sub valoarea de 786 de lei, pe măsură ce veniturile scad, statul asigură un ajutor între 5% și 90%. Spre exemplu, gradul maxim de subvenționare, cel de 90%, se acordă familiilor cu venituri de până în 155 de lei pe membru de familie.

Ca și când condițiile de acordare nu ar fi fost suficient de aspre, persoanele care beneficiază de ajutor pentru încălzire nu pot plăti în tranșe procentuale pe toată durata anului.

Oamenii cu venituri mici vor trebui să aleagă: ori beneficiază de ajutor de încălzire ori plătesc eșalonat pe durata întregului an contravaloarea totală a consumului de agent termic. Domnule Boc, apreciez mărinimia dumneavoastră. Este ca și cum ați lasa unui condamnat la moarte posibilitatea de a-și alege metoda de executare a sentinței. A se înțelege mărinimia cu ghilimelele de rigoare.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Alegerea este aparenta si fără fundament, are un substrat cinic si o doza de ipocrizie rar întâlnite. Până se mai schimbă ceva nu putem spune decât „Doamne ferește-ne de răul ce o mai veni și ajută-ne să rezistăm răului existent" că vorba aceea așa este in democrație dai cu votul ti-ai facut norocul și trebuie sa astepti patru ani o noua ocazie pentru a alege pe cineva mai bun.

Stefan spunea...

Nu inteleg de ce "oamenii" astia au impresia ca daca ai 787 de lei (in plus cu un leu fata de limita lor) inseamna ca reusesti sa-ti asiguri un trai la limita civilizatiei. Tare mi-e frica de faptul ca o sa se ajunga la cazuri in care la bloc se va face focul in soba....

Filip Iliescu spunea...

Prin subventii, statul dadea bani la...stat, in interesul unor "baieti destepti". Guvernarea portocalie si-a zis:"De ce sa dam bani la subventii cand i-am putea fura pe alte cai?" O sa vina o iarna groaznica pentru romani!