marți, 11 octombrie 2011

UDMR catre PDL: va ordon politizati orice functie publica

Sub stindardul modernizării României, rușinoasa alianță de guvernare PDL – UDMR își continuă marșul de politizare a structurilor administrației publice. Guvernul a înaintat Camerei Deputaților proiectul de lege nr. 330/16.05.2011, pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.
Până aici aparent nimic anormal. Ei bine, la articolul 58, litera b, la presiunea UDMR-ului, Comisia de administratie din Camera Deputatilor a exceptat de la organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici a posturilor de secretar al unității aministrativ teritoriale, şef serviciu, şef birou şi asimilate acestora.
Pe românește, primarul capătă în acest fel puterea de a-și numi, sub pretextul unui concurs, proprii oameni politici pe aceste posturi. Spre exemplu, dacă până acum o persoană din București putea participa cu șanse reale la concursul de ocupare a funcției de secretar al primăriei orașului Sfântul Gheorghe, în condițiile în care propunerea UDMR va fi adoptată, această posibilitate practic dispare. ANFP-ul, organizatorul examenului in legislatia actuala, avea tocmai rolul de a veghea la respectarea principiului egalității de șanse, cu atât mai mult cu cât discutăm și despre neapartenența politică a funcționarilor.
Apropierea campaniei electorale și nevoia de a-și maximiza instrumentele de luptă în teritoriu, determină cele două partide aflate la guvernare să se șantajeze reciproc astfel încât PDL-ul să aibă în continuare un aliat la guvernare, iar UDMR-ul să își întărească structurile din teritoriu în speranța unei viitoare autonomii a ținutului secuiesc.
Tot acest joc imoral și fățarnic se face în defavoarea interesului național și cu o totală sfidare a regulilor democratice. Întrucât noi, parlamentarii opoziției, am retrimis proiectul guvernului la dezbatere în comisie, se pare că PDL-ul bate în retragere. Dacă până în momentul de față au susținut tacit articolul udemerist, acum, prin vocea deputatului Vasile Gherasim, au depus în Comisia de administrație un nou amendament prin care, organizarea concursurilor de ocupare a funcției de secretar al unității administrativ teritoriale revine în sarcina ANFP.

Stimați colegi ai rușinoasei coaliții sunteți penibili iar electoratul vă va sancționa.

4 comentarii:

Marian spunea...

Inca o dovada ca UDMR este seful PDL. Mormanele de interese si rezultate financiare se tes intre "nemtudom si fa". America sparge bubita pe Wall, Ieuropa e cu fundul sacului gol aruncat pe fereastra datorii suverane si al recapitalizarilor si ... noua nu ne mai ramane nimic. E ca in 1918, da invers.

Marian spunea...

Ce reguli, ce democratie ? Regula sunt eu, adica Base ! Cum mai se aude in teritoriu " Sa traiti bine ! " ?

fotograf nunta narcisa spunea...

interesant articol!

Anonim spunea...

Gyuri la doctor.
Doctorul il intreaba amabil care este problema.
- Domnu' doctor-ur , io munca la teren; Luni dimineata plecam, vineri seara
intorc.
Un miercuri viu acasa es surpriza.... si ce vad la mine: Ianos, cel mai bun
hover la mine, pe pat cu nevasta meu. Suparat tare la Ianos:
- Tu, cel mai buna prieten la mine es nevasta-meu pe patul?
Si Ianos rugat la mine iertam, fost un greseala; Facut la mine cinste un cafei.

Alt miercuri vin teren, Ianos, tot cel mai bun prieten la mine, cu nevasta-meu iara pe patul.
Suparat iarasi mai tare la el, dar el rugat iertare; Gresit inca un dat si
facut la mine cinste un cafei.

Alt miercuri vin teren ...
Doctorul isi pierde rabdarea si intreaba:
-Bine, bine dar de ce imi povestiti mie toate acestea?
-Venit la dumneavoastra intreb: nu face reu atata cafei?