joi, 6 octombrie 2011

Magazinul Cocor - o dedicatie marca Elena Udrea

Actele normative din România, aflate în stadiul de proiect sau în aplicare, sunt puse în permanență la îndoială sub aspectul echității. Echitatea reprezintă acel principiu care trebuie să asigure o aplicabilitate largă a normei legale de care să beneficieze un spectru cât mai amplu de categorii sociale. În esență, legea nu trebuie să favorizeze, nu trebuie să discrimineze, pozitiv sau negativ. Legea trebuie să corecteze neajunsuri, nu să creeze disparități.


Ei bine, sub oblăduirea guvernului Boc, doamna Udrea, folosindu-se de poziția de ministru al dezvoltării regionale și turismului, a introdus o prevedere discriminatorie pozitivă în noul proiect al legii privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate aflat în dezbaterea Camerei Deputaților.


Astfel, la articolul 23, alineatul 5, doamna Udrea a strecurat o excepție de la cadrul legal general stabilit prin proiectul de act normativ: "Sunt exceptate de la prevederile prezentei legi ecranele publicitare care fac parte integrantă din fațadele clădirilor și care au fost autorizate împreună cu acestea, în conformitate cu legislația în vigoare."


În general acest gen de formulări atrag cu sine avantajarea unor posibili beneficiari și, în mod evident, deavantajarea altora. În condițiile unei piețe libere, acest tip de intervenție din partea autorităților statului reprezintă o încălcare flagrantă a principiilor concurenței loiale, prin favorizarea unui/unor agenți economici.


Mergând mai departe, am căutat să aflu cine ar putea beneficia de un astfel de avantaj și în acest fel am ajuns la numele MAGAZINULUI COCOR din București, singurul agent economic din țară (prin SC Cocor Mediachannel SRL) care deține ecrane publicitare de aproximativ 3300 mp și care se încadrează perfect la excepția prevăzută în lege. Restul panourilor, de orice alt tip, sunt demolabile în orice moment conform actualului proiect de lege. Despre adoptarea de facto a legii, vă pot spune că în maxim două săptămâni va primi votul final al Camerei Deputaților.


Nu pot să nu mă gândesc că un astfel de articol de lege reprezintă de fapt "o dedicație" pentru Cocor Mediachannel, în condițiile în care campania electorală se apropie iar spațiile de publicitate vor fi la mare căutare. Acest tip de agresivitate a PDL-ului, prin intermediul instituțiilor statului, la adresa firmelor ne-afiliate partidului portocaliu, reprezintă o formă gravă de manifestare a totalitarismului acestei formațiuni politice. 

Economia liberă, libera competiție și concurența loială dispar prin aceste manevre ale doamnei Udrea și denotă subjugarea definitivă a aparatului de stat în folosul partidului stat.

5 comentarii:

rokzanonim spunea...

Încearcă orice, numai să mai obțină încă o liniuță și încă un procent. Păcat că irosește atâta energie și atâta lupta pentru a nu face nimic bun. Este orbită de subiectivitate, este cuprinsă de o stare specifică manierelor totalitare.

Cornel Pieptea spunea...

Imi permit sa spun ca nu iroseste doar energie...coalitia de guvernare, sprijinita de o majoritate parlamentara tinuta prin santaj si avantaje finaciare, isi permite sa dispuna de banul public dupa bunul plac. Legea nu mai reprezinta pentru ei nimic.

Marian spunea...

Magazinul Cocor, parca isi i-a zborul. Panourile acelea arata cum isi intind tentaculele oamenii hrapareti. Mai fac un pas in afara cladirii, mai intra putin si in ce nu-i al lor pentru a mai fura putin. In orele serii si ale noptii, lumina panourilor iti sfrijeleste ochii si mintea. Eram sigur ... Cocor e o marca PDL. Nimic nu-i mai satura.

rokzanonim spunea...

Nu situatia magazinului Cocor este interesantă Marian, Magazinul Cocor poate să se învârtă și după soare, ci situația statului de drept, abuzul de putere și încălcarea legilor prin care se reglementeaza funcționarea statului.
Cum spune domnul deputat "șantaj și avantaje financiare", "își permit să dispună de banul public după bunul plac", "legea nu mai reprezintă pentru ei nimic", acestea sunt cele mai grave lucruri, aceste lucruri ne strică viața și distrug statul român.

Marian spunea...

Rokzanonim, salutare.
La ce spui m-am referit si eu, doar ca am spus-o mai altfel, disperat de nimicnicia pdl-istilor.
M-am referit la faptul ca, pentru a mari suprafata, au furat din spatiul de fatada, din aer, din tot si toate.