joi, 29 septembrie 2011

Primaria sectorului 6, total dezinteresata de soarta masinilor abandonate pe domeniul public

În ultima perioadă observ cu stupoare cum Primăria sectorului 6 nu mai face nimic în privința autovehicolelor abandonate pe domeniul public. Aflându-mă într-o plimbare la pas prin cartierul Militari, mai precis în zona Parc Politehnica - Lujerului, pentru a discuta cu locuitorii, nu am putut să nu remarc cum autoritățile coordonate de primarul Poteraș stau nepăsătoare în timp ce mai multe mașini, aflate într-o vizibilă stare de degradare, zac pe domeniul public, ocupând din locurile de parcare și așa insuficiente.
Pentru a nu fi acuzat că proferez acuzații cu substrat politic iată și câteva imagini sugestive surprinse chiar azi. 
Pe o distanță de circa 500 de metri, între Parcul Politehnicii și BCR Lujerului am găsit 3 autovehicole abandonate și asta doar pe partea dreaptă a bulevardului Iuliu Maniu.
Se vede treaba că, din moment ce nu există un interes financiar în acest gen de activități, Primăria sectorului 6 tratează cu indiferență problema.
Este mult mai util să folosească, spre exemplu, o parte din efectivele Poliției Locale, plătită de altfel din banii publici, în acțiunea de identificare a mașinilor parcate neregulamentar.
Foarte grav este că, și în acest caz, de multe ori firma care se ocupă de ridicarea mașinilor împreună cu organele locale abilitate dau dovadă de exces de zel, motivat financiar bineînțeles, ridicând mașini parcate regulamentar.
Într-un total dispreț față de interesul real al locuitorilor cartierului Militari, Primăria prestează mai mult în interesul firmei de ridicări auto care colectează 500 de lei pentru fiecare mașină ridicată, dând înapoi comunității fix 0 lei.


8 comentarii:

Filip Iliescu spunea...

Chiar in zona Politenicii, pe aceeasi, cu rulota respectiva, acum ceva timp erau masinile avariate ale unei firme ba chiar si o masina vandalizata. Tot in aceasta zona, nicodata nu se ridica masinile care chiar incurca circulatia, cele care parcheaza paralel cu masinile parcate sau cele de tonaj mare. Numai cele care parcate pe colt.

Filip Iliescu spunea...

O mult mai buna si mai eficienta solutie ar fi organizarea sub tutela primariei a unor echipe de 2 oameni, ce ar fotografia masinile parcate neregulamentar, ar face un proces verbal si ar trimite amenda acasa. Ar putea fi platiti la comision din amenzile incasate, deci nu s-ar cheltui nimic in plus pentru aceasta actiune.

Anonim spunea...

Apropo de sugestia domnului cu organizarea echipelor care sa identifice masinile parcate neregulamentar, va pot spune ca in acest moment, din surse neconfirmate inca, exista o intreaga retea de asa zisi informatori care stau si dau telefoane firmei de ridicari auto atunci cand sesizeaza masini parcate neregulamentar. De asemenea, echipajele politiei locale fac acelasi lucru.

Anonim spunea...

Eu nu inteleg de ce, din taxa colectata de firma de ridicare a masinilor, nu revine nimic, oficial bineinteles, primariei secotorului. Macar era o forma in care banii se intorceau spre oameni prin diverse programe ale primariei. Las ca baga poteras la anu, din primavara, asfaltiada, borduriada, garduri, flori...

Cosmin spunea...

Domnule deputat, ma bucur ca ati sesizat acest aspect, al masinilor abandonate de pe raza sectorului 6; cu permisiunea dumneavoastra as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: PNL-ul, prin intermediul consilierilor locali, a facut ceva in vederea rezolvarii acestei situatii?

Cornel Pieptea spunea...

Atat colegii mei din Consiliul Local sector 6, cat si eu ca deputat al cartierului Militari, am sesizat prin adrese oficiale conducerea Primariei cu privire la acest aspect. Consilierii Partidului National Liberal au facut mai multe amendamente la hotararile de consiliu prin care urmareau accelerarea activitatii de ridicare a masinilor abandonate. Personal, nu mai departe de saptamana trecuta am facut o solicitare domnului Poteras prin care am cerut sa imi comunice numarul autovehiculelor abandonate si ridicate de pe domeniul public pe parcursul perioadei ianuarie 2010 - prezent.

Anonim spunea...

In timp ce masinile abandonate zac pe trotuare sau prin alte locuri nepermise, primarul Poteraș îi face campanie Elenei Udrea. In loc să se ocupe de siguranța cetățenilor din sectorul 6, de ordine și de curățenie, în cele din urmă de mașinile abandonate el vrea să se asigure că zâna din Carpați o sa aiba un nou mandat de parlamentar.

Marian spunea...

Am intilnit adesea in S6, masini sau vehicule abandonate, in care se baga aurolaci, sub care stau caini care devin periculosi cind se apropie un trecator; vehiculele abandonate sunt un focar de mizerie si de multe alte probleme sociale, care ne ating pe toti. Dupa multe sesizari - care au durat 2 ani si jumatate - catre Primarul Poteras, niste cunoscuti de-ai mei, disperati de latraturile cainilor aciuati sub rabla si de aurolacii care dormeau in masina devenita salon-bucatarie si baie, au reusit sa scape de epava, contribuind fiecare cu bani la citiva hoti care au furat-o intr-o noapte. Asta e ! Asa intelege Primarul de 6 sa fie alaturi de alegatori.