joi, 4 martie 2010

Funcţionarii Băncii Mondiale fac treaba Ministerului Muncii

Conform unor surse de presă (www.ziare.com), reprezentanţii Băncii Mondiale au transmis Ministerului Muncii criteriile care vor sta la baza ierarhizării angajaţilor din sectorul de stat. Aceste criterii sunt: responsabilitatea de supervizare şi management, capacitatea de luare a deciziilor, nivelul de supervizare a activităţii proprii, complexitatea muncii, contacte, creativitate, nivelul de cunoştinţe/pregătire şi experienţă.

Modul de lucru al Ministerului Muncii ridică nişte semne de întrebare: cunosc funcţionarii Băncii Mondiale sistemul autohton de încadrare în muncă atât de bine? dacă specialiştii din minister nu sunt în stare să propună criterii de performanţă de ce îi mai plătim? având în vedere dificultatea de implementare a criteriilor propuse de către Banca Mondială, cine are competenţe în a face aceste noi încadrări ?


Cu siguranţă în zilele următoare reprezentanţii ministerului vor face din nou dovada profesionalismului lor prin declaraţii incoerente pe această temă. Chiar aşa, voi ce credeţi? Vom vedea un minister coerent (ar fi prima dată) sau vom auzi nişte bâlbâieli de neînţeles? Oare tipul acesta de imixtiune din partea unui organism financiar extern e rezultatul incompetenţei guvernului sau din cauza faptului că Banca Mondială e unul dintre creditorii României?

Niciun comentariu: