joi, 4 februarie 2010

Ce se întâmplă doctore?

Au trecut două săptămâni de la aprobarea bugetului de stat de către Parlament şi publicarea în Monitorul Oficial. Din acel moment, Primăria Capitalei a cunoscut cotele defalcate din impozitul pe venit, cotele şi sumele defalcate din alte venituri ale bugetului de stat, diverse subvenţii; cu alte cuvinte îşi cunoştea sursele de venituri de la bugetul de stat pe care le are la dispoziţie.

Bugetul este instrumentul cel mai important aflat la îndemâna primarului. Prin buget, primarul Sorin Oprescu ar fi trebuit să arate care sunt cu adevărat priorităţile. Pe mine mă îngrijorează lipsa oricărei discuţii pe tema bugetului Primăriei Capitalei. O dezbatere pe această temă este absolut necesară pentru ca în buget să se regăsească priorităţile cetăţenilor.

Un bun primar ar fi trebuit să aibă de anul trecut deja, studiile de fezabilitate şi de impact pentru proiectele necesare metropolei bucureştene. Este evident însă că domnul doctor are alte preocupări. În lipsă de proiecte, apare în direct pe TV sau pe la diverse sedinţe în care ne demonstrează cât este el de dur cu angajaţii şi cu societăţile care au contracte cu Primăria.

Probabil, domnul doctor are absolută nevoie de acest exerciţiu de imagine, întrucât se pare că nu înţelege chiar tot ce se întâmplă pe la Primăria Municipiului Bucureşti.

Niciun comentariu: