joi, 19 noiembrie 2009

Un vis urat !

Visul lui Traian Basescu de a avea guvern PDL-PSD a fost un vis urat. Coalitia PDL-PSD cu o larga sustinere parlamentara a pierdut lupta cu criza. Anul 2009 poate fi considerat un an in care criza a invins guvernarea.

Daca ar fi sa evaluam declaratiile micului premier Boc am putea spune ca cel putin ne-am luptat cu criza. Realitatea insa ne dovedeste ca lupta a fost doar in plan electoral, masurile anticriza lipsind cu desavarsire. Ba chiar mai mult, masurile anticriza au adancit criza (vezi exemplul impozitului forfetar).

Singurul lucru pe care l-a facut guvernul girat de catre Traian Basescu a fost sa se imprumute pentru a acoperi cheltuielile curente, investitiile pentru anul in curs fiind abandonate.

In acest moment toate contractele incheiate de catre stat si finalizate isi asteapta plata facturilor emise de catre firmele prestatoare. Tinand cont de configuratia actualei echipe guvernamentale platile nu vor fi efectuate. Cum sa achiti facturile contractelor cand nu sunt bani nici macar de salarii. O buna parte din firmele prestatoare sunt pe cale de a se desfiinta tocmai pentru ca si-au folosit propriile resurse pentru a onora contractul cu statul, iar acum statul nu plateste

Dupa evolutia din ultimele zile ale campaniei, in contextul socio-economic actual, am credinta ca urmatorul vis ce i se va implini actualului presedinte va fi acela de a redeveni conducator de nava. Asa ar fi normal intr-o Romanie a bunului simt: ca fiecare trebuie sa faca ce stie mai bine.

Niciun comentariu: