sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Acul cumetrei Gurton


Am fost invitat aseara la premiera spectacolului “Acul cumetrei Gurton”, la Teatrul Masca, in care au jucat in rolurile principale Mihai Malaimare si Olga Delia Mateescu. Ii multumesc pe aceasta cale dlui Malaimare pentru invitatie si pentru implicarea dumnealui in programele de culturalizare ale cetatenilor.

M-am intalnit, de asemenea, cu cativa cunoscuti si am dezbatut in pauza problema cresterii interesului pentru arta. Trebuie initiate astfel de programe tot mai des si trebuie implicata si administratia publica locala. Trebuie sa promovam tot mai mult arta, cultura romaneasca. Din pacate, multi tineri au pierdut placerea de a merge la teatru, expozitii, opera etc. Aceasta placere se poate educa si putem face acest lucru numai prin proiecte care sa dezvolte interesul pentru cultura.

Sunt bucuros sa intalnesc oameni care lucreaza in spiritul dezvoltarii comunitatii din care fac parte.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Este un lucru minunat ca il sustineti pe dl mihai malaimare in proiectele dumnealui. intradevar, ceea ce a facut dumnealui in cartierul militari este demn de sustinere si de aplauze. aveam nevoie aici de un teatru si de cultura. felicitari, dle pieptea!

Anonim spunea...

am tot asteptat sa vad un candidat care este interesat de problema culturii in randul tinerilor. in conditiile actuale, nu mai stim sa ne bucuram de arta. preferam sa mergem in cluburi, in puburi, dar uitam sa ne hranim si spiritul, cea mai importanta hrana.

Anonim spunea...

va inteleg entuziiasmul, dl pieptea, dar trebuie sa va ganditi la aceasta problema mai profund si cum poate fi ea rezolvata. comunitatea sau dumneavoastra trebuie neaparat sa vina cu aceste proiecte viabile pentru cresterea interesului pentru arta.
multumim pentru faptul ca ne-ati anuntat ca ati pus un nou articol pe blog. acest lucru denota respect fata de noi!

Anonim spunea...

Vrem sa vedem oameni de calitate care se preocupa de viitorul tinerilor. vrem sa vedem proiecte viabile. vrem sa abunde arta in militari.

PS: il asteptam pe dl Anonim sa raspunda si la acest articol si sa ne spuna din nou despre averile "dinastiei" Pieptea!

Anonim spunea...

FOTOGENICUL
Incep cu un pasaj dintr-un articol publicat in ziarul Adevarul din 21.11.2008, intitulat
"PUPATI, CA SA REUSITI IN VIATA!"

CITEZ:
"...Daca ma uit la tinerii politicieni, nu pot sa vad decit niste sclivisiti care se disting prin tupeu si aroganta. Ceea ce ii confunda cu cei batrini, sunt demagogia, ipocrizia, minciuna si capacitatea de a se "invirti" in situatii de criza.
Au invatat surprinzator de repede, toate obiceiurile proaste ale celor mai in virsta. ... Tinerii politicieni de azi no pot fi luati in serios.
Nu sint tineri, sint "tinerei". Nu sint politicieni, sint papagali.
Ascensiunea lor in structurile partidelor se datoreaza unui singur exercitiu:pupincurismul. Spectacolul este jalnic si provoaca greata.
In plina campanie electorala, tinerii candidati adopta aceasi practici invechite.
Am vazut un tinar vicepresedinte de partid, aflat in mijlocul alegatorilor, care luase un copil in brate si-l pupa de zor... Asa intelege papagalul sa cistige voturile parintilor. Asa intelege sa faca politica, pupind..." AM INCHEIAT PASAJUL.

SA SE REFERE autorul articolului chiar la dumneavostra, domnule PIEPTEA???
Ocazii de pupat ati avut destule. Nu scapati nici una. Pe 15 septembrie ati fost la doua scoli. Au decalat ora de incepere, tinind copiii in picioare, ca nu puteau incepe fara 'DEPUTATUL nostru. Faceati poze la alta scoala.
Mergeti oriunde sinteti invitat. Mai ales daca nu trebuie sa va platiti biletul de intrare (asa ati putea sa contribuiti la dezvoltarea culturii. PLATINDU-VA BILETUL!) Dar, cine stie, poate se fac poze. De ce nu ati urcat pe scena cu actorii?. Ieseau niste poze minunate, mai tari decit cele cu copiii.
Incepe sa va placa. Cred ca la vara (daca avem noroc si nu intrati in parlament), va puteti angaja pe Litoral. Facind reclama vreunui fotograf ambulant. In loc de maimuta sau palmier (luati unul de la Mazare sau Piedone). "Haideti la baiatu... sa faceti poze cu DEPUTATU.."
Sint curios daca va vom vedea in poze si la inchiderea vreunei firme din cartier, plingind pe umarul concediatilor.
Ce pacat ca, in sectorul 6, Casa de casatorii este in alt colegiu. Acolo sa fi vazut poze.
Nu disperati domnule Pieptea! Aveti in colegiu doua biserici unde puteti sa faceti poze cu cei care-si pling necazul. BASCA ca mai dau si de pomana.
Cind va pozati cu napastuitii de soarta care cer de pomana printre masinile din intersectia Lujerul? Sau v-ati impartit vadul si nu le faceti concurenta?
Cred ca in loc de "fluturasi" mai bine le ofereati (cu banii de la sponsori sau cei de cotizatie) un adapost. Ori interveneati la autoritatile de resort.
Era cea mai buna reclama pentru "valoarea" dumneavoastra.
V-am mai spus ca asteptam sa faceti ceva concret pentru vecinii de cartier, nu sa le umpleti ghena cu pliante colorate.
Mi-ati raspuns "pe linga subiect", pentru ca ulterior sa adoptatati politica porcului in papusoi Asa veti proceda si daca deveniti deputat.
Noroc ca aveti si dvs pe "altii" care va pupa.... si au inceput sa va tina locul pe blog. (Ca lui Gigi Becali).
Dar poate ne spuneti acum PE CINE ATI PUPAT pentru :
- ca sa deveniti consilier la Parlament in anul 2000;
- ca sa intrati pe lista de consilieri locali in 2004;
- sa va "aleaga" vicepresedinte PNL in 2006;
- ca sa primiti repartitie da la ANL;
- ca sa obtineti postul de la ARR?
CRED CA A TREBUIT SA PUPATI CAM MULT.

Pentru "altii": De ce merita felicitari dl Pieptea?
Nu a contribuit cu nimic la transformarea cinematografului sordid (PACEA) in actuala sala de teatru.
Este munca si meritul domnului MALAIMARE. Care, chiar daca mai face si politica, nu a uitat sa-si faca meseria. Faptul ca l-a bagat in seama pe dl Pieptea, a fost de ochii lumii (a se citi PNL, ca pentru moment de acolo vin fondurile). La Mihai Malaimare nu se poate spune ca "pupa". Nici nu mai este TINEREL. El joaca doar teatru si face, cu succes, ceva pentru oameni.

HAI MALAIMARE! (indiferent ce politica faci)

Anonim spunea...

Nu va mai certati fratilor pe aici, va irositi energiile.

Oricum nu cei care citesc bloguri sau site-uri ies la vot. Doar nu suntem in America!

Romanii au presedintele pe care il merita, si sunt convins ca vor avea si parlamentarii pe care ii merita.

Mai vorbim pe 1 decembrie cand vom afla ca peste 80 % dintre parlamentari vor fi tot dintre politicienii vechi. Voi chiar nu intelegeti ca ei numai asta stiu sa faca si trag cu dintii de aceste posturi. Se va alege praful de aceasta tara.

Ganditi-va un pic... 1 decembrie 1918 este o data importanta in istoria noastra, anul acesta se implinesc 90 de ani de la Marea Unire si tot pe 1 decembrie (de data asta 2008) va incepe inceputul sfarsitului pentru Romania.

Succes Cornel, dar cum bine spune o vorba: "Cu o floare nu se face primavara"

P.S: Mi-as dori ca tu sa castigi in colegiul 27, dar mi-e teama ca jocurile sunt deja facute pentru altcineva asa cum este peste tot in tara asta. Sa tineti minte acest post! Iar dupa alegeri sa-mi spuneti daca am avut dreptate sau nu.

Semnat,
Un cetatean... cu voia d-voasta de valoare
pacat ca valorile in aceasta tara nu sunt luate in seama pentru ca sunt greu de manipulat si au un cuvant de spus. Imi pare rau ca smecherii ajung sa conduca oamenii de valoare. Asta este tristul adevar.

Anonim spunea...

Pentru ca sunt liber sa aleg, va felicit si eu d-le Pieptea, indiferent de ce spune dl. anonim.Dumnezeu sa va ajute d-le Pieptea!

Anonim spunea...

Oamenii de valoare vor ridica intotdeauna capul, chiar daca nu vor vrea ceilalti. sunt sigura ca nu va veti lasa doborat de ce spune unul sau altul sau de ce vor face.
numai bine domnule pieptea!sunteti intr-adevar un om extraordinar!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Renuntati la politicienii invechiti, alegeti noul val de oameni politici, alegeti Cornel Pieptea!
Mult succes d-lui Pieptea, maine la vot!

Anonim spunea...

Va mai amintiti de mine? Am avut sau nu dreptate?
Cu parere de rau spun ca DA. Cornel a pierdut iar vechea garda ramane in functie.
V-ati chinuit degeaba... ca de obicei...

Ce spuneti despre o alianta PDL - PNL cu Blaga prim-ministru ... mai vorbim si despre asta, sau poate nu oricum acest blog va muri. Nu stiu ce imi mai bat eu tastele aici.

PA... ne vedem la alegerile urmatoare... poate atunci o sa ma ascultati si pe mine.

Anonim spunea...

ACELASI ANONIM:Pentru dl Pieptea si ciracii sai
Ce bine-mi pare ca-ti luat teapa!
Ce bine-mi pare ca-ti pierdut!

Este pentru prima data, dupa 1989, cind, impreuna cu sotia, nu am votat. Si nici fiul meu, care, in 2004, ardea de nerabdare sa-si exprime votul pentru prima oara.
Trei voturi. Voturi care, in general, au fost date pentru "schimbare".
Acum am considerat ca, in colegiul 27, nu exista garantii de "schimbare". Candidatii PSD, PDL si PNG au fost sublimi dar au lipsit cu desavirsire.
Exceptie parea sa faca dl PIEPTEA care, insa a inceput prost, umplindu-net cutiile postale cu asigurarile sale ca are valoare. O avea. Eu n-am vazut decit infatuare (capitol la care este depasit doar de GEOANA) si arivism. Ulterior, la multele intrebari pe care i le-am adresat, a catadicsit sa vina cu doua proiecte pentru cartierul nostru. Ciutacu spunea ca a vazut doar candidati pentru locale. Bine spus! Domnule Pieptea ar fi bine sa le pastrati pentru locale 2012. Poate ca atunci, daca va publicati si declaratia de avere, am sa va votez. Pina atunci aveti timp destul sa va dovediti valoarea. Nu uitati sa coboriti si linia nasului!

Anonim spunea...

Nu ne mai scrieti nimic, domnule pieptea? Sau va cenzurati singur comentariile? Cum este cu depasirea scorului partidului?