vineri, 24 octombrie 2008

POLITICA DAMBOVITEANA. BUCURESTIUL – NEINTERESANT PENTRU LIDERII POLITICI ?

Ultimele articole din mass media invoca dezinteresul liderilor de viata politica pentru Bucuresti, lucru total neadevarat.
Sistem de vot uninominal legiferat la noi, in conditiile lipsei totale de informare la nivel national, va fi preponderent politic, influenta candidatilor asupra rezultatelor fiind relativ mica . In aceste conditii in unitatile administrativ teritoriale cu putine colegii, simularea rezulatelor arata in mod clar carui partid va reveni fiecare colegiu. Asta inseamna ca ‘mergi la sigur’.

In Bucuresti, partidul care va fi primul la redistribuire, probabil liberal democratii, pe simulare isi pot identifica 80-90 % din colegiile eligibile. Pentru restul, orice simulare are destul de multe variabile si rezultate cu probabilitate mica.
Aceasta este motivatia reala pentru care liderii actuali din toate partidele au preferat colegii departe de Bucuresti ale carui rezultate sunt greu de anticipat. Prea putini dintre ei sunt interesati cu adevarat sa fie aproape de cetateni, multi fiind interesati doar sa fie aproape de cat mai multe voturi predictibile, de un nou loc in Parlament.

Este aceasta o decizie care dezavantajeaza bucurestenii?
Eu cred ca nu. De ceva timp de vorbeste de schimbarea clasei politice, de aparitia pe scena nationala a politicienilor noului val. Cred ca pentru bucuresteni uninominalul din 2008 reprezinta o sansa ce trebuie valorificata.

Este timpul ca reprezentantii bucurestenilor sa fie aproape de cetateni, sa le reprezinte interesele, sa se lupte pentru rezolvarea problemelor lor si sa mentina pe toata durata mandatului legatura cu acestia. Nu este demagogie ci o realitate catre care trebuie sa tindem in practica politica.

Cred ca Bucurestiul reprezinta cea mai importanta unitate administrativ teritoriala, fiind dealtfel « locul de unde se da directia politica », dovada clara fiind data de-a lungul timpului de influenta rezulatelor din Bucuresti asupra evolutiei la nivel national .
Aceste alegeri sunt sansa cartierului Militari, sansa Colegiului 27, de a fi reprezentat de un om de valoare.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bafta!