vineri, 19 septembrie 2008

Ecologia – bat-o vina!

Motto: “Secolul XXI va fi ecologist sau nu va fi deloc.”

Orice guvernare, fie de dreapta sau de stanga, ar trebui sa aiba un singur deziderat: poporul guvernat trebuie sa fie mai destept si mai sanatos dupa orice mandat! Asta înseamna intaietatea educatiei, a sanatatii si a mediului asupra economiei de consum si a profitului de cont curent.

Mai nou, in Parlamentul Romaniei cativa “iubitori” de natura si sport au propus modificarea legii vanatorii, astfel incat sa se poata vana in Parcurile Nationale si în Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Iar senatorii au votat. Urmeaza deputatii. Poate ca acest lucru nu va intereseaza deocamdata. Daca aceasta prevedere trece si de Camera Deputatilor am fi iarasi unici in Europa. In sensul rau al cuvantului. Îi vom vedea pe oamenii politici cu pusca in Parcurile Nationale. Atunci cu siguranta vom fi interesati. Va fi prea tarziu insa. Ariile Protejate si Parcurile vor exista doar in filme sau pe hartie, in paginile enciclopediilor unde, poate, vor citi copiii nostri despre ele.

Si totusi, simt ca lucrurile incep sa se schimbe. Chiar daca inca mai aruncam hartii pe strada si PET-urile in camp, totusi vezi si oameni care arunca gunoaiele la cos, sau fac manifeste impotriva aruncarii deseurilor in jurul Bucurestiului. Exista schimbare.

Pot sa inteleg ca romanul mai are nevoie de timp si informatie ca sa-si schimbe comportamentul si ca are nevoie de exemple si modele. Ceea ce nu pot sa pricep cu nici un chip este de ce oamenii nostri politici nu inteleg ca a-ti lua bicicleta de 5 Iunie ca sa ajungi la birou e doar frectie la piciorul de lemn. Si asta, in timp ce Parcurile si Ariile Protejate nu pot accesa fonduri europene de sute de milioane de euro pentru ca nu au inca personalitate juridica. In timp ce cunoscuti oameni politici, dar si investitori locali continua sa defriseze paduri intregi din Romania si nimeni nu ia vreo masura.

Puteti sa intrebati in mod absolut legitim, ce legatura au cu noi Ariile Protejate? Permiteti-mi sa va raspund ca au legatura si cu noi. E vorba de acelasi principiu. Bataia de joc la adresa spatiilor verzi dintre blocurile din Militari, defrisarile din padurea de la Rosu, degradarea continua a zonei Lacului Morii sunt problemele noastre, cei care locuim in cartier. Degradarea lor continuua duce la degradarea sanatatii noastre.

Hai sa nu mai adoptam legi doar pentru bunul plac sau distractia personala a unora dintre politicieni!

Haideti sa fim oameni de valoare ai Colegiului 27-Militari !

Niciun comentariu: